Servicelijst

Zweedse Massage

Zweedse massage is een van de meest gebruikte massagevormen. De term Zweedse massage is vooral gangbaar in Nederlandstalige en in Engelstalige landen. Daarbuiten (maar ook wel daarbinnen) wordt meestal de term klassieke massage gebruikt. Binnen de Zweedse massage werkt de masseur bijna uitsluitend met de handen. Technieken die met onderarmen en/of ellebogen worden verricht die in andere massagevormen wel voorkomen zijn in de Zweedse massage niet gebruikelijk. Er kan olie, créme of lotion worden gebruikt om de weerstand van de huid te verminderen. Het is belangrijk deze eerst in de handpalm op te warmen en niet koud op de te masseren huid te doen.

Ontspanningmassage

Ontspanningsmassage is een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter gemasseerd en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij onlosmakelijk verbonden met die van het lichaam.

Rug, nek en schoudermassage

Spierknopen geven vaak rugpijn. Pijnlijke plekken in de rug of op andere plaatsen in ons lichaam voelen vaak als een ‘knoop’ aan. Dit is een spierverharding, een plek waar zich afvalstoffen hebben opgehoopt. Deze spierverharding vermindert een goede doorstroming en moet dus los worden gemaakt om de rugpijn weg te nemen. Het verhelpen van deze verhardingen kan meestal met massage gebeuren.

Stoel Massage

toelmassage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel die wordt meegebracht door de masseuse of masseur. Het is erg laagdrempelig omdat de massage over de kleren heen gegeven wordt. Er komt geen olie aan te pas. Door oorzaken als een slechte werkhouding, stress of dergelijke ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen, waardoor de blokkades worden opgeheven en de zwakke plekken worden versterkt. Het lichaam komt daardoor weer goed in balans. Ook bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals stijve en pijnlijke spieren en symptomen van stress. Het wordt daarom ook wel ingezet als massage bij bedrijven, omdat de werksfeer en prestaties erdoor kunnen verbeteren.

Hand massage

Of u nu klachten heb of niet, uw handen hebben dagelijks een hoop te verduren. Hebt u last van droge handen, gewrichtsklachten, pijnlijke kloofjes of een muisarm. Handmassage kan deze klachten verlichten, geeft ondersteuning en kan zelfs klachten voorkomen. Handmassage maakt de spieren in de handen weer lekker soepel, zorgt voor een betere doorbloeding, uw afvalstoffen worden beter afgevoerd en uw handen zien er weer beter uit. Net als bij de voeten hebben de handen ook drukpunten die corresponderen met de organen en uw lichaamsdelen. Handmassage is natuurlijk niet alleen voor mensen met probleemhanden. Juist door regelmatig uw handen te laten verzorgen helpt u problemen te voorkomen en zo blijft de huid lekker soepel.

Voet Massage

oetmassage is een massage die het natuurlijk het genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam kan activeren. Bij voetmassage worden de drukpunten op de voetzool gestimuleerd. Een van de voornaamste doelen van deze vorm van voetmassage is vermindering van spanning op lichamelijk en geest. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen. Voetmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen, daarna volgen lichte knedingen en acupressuur. Voetmassage wordt verondersteld het lichaam tot rust te brengen en de delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *